Exodus TV

Novice

25.11.2021

Na Klicu dobrote zbrali že 217.950 EUR

25.11.2021

Murska Sobota - srečanje škofa Petra Štumpfa s predsednikom vlade Janezom Janšo

24.11.2021

V času epidemije zaščitimo zdravje vseh ljudi

24.11.2021

Sveti oče se je zasebno srečal z italijanskimi škofi

24.11.2021

Umrl brat Jean-Pierre, zadnji menih iz Tibhirina

Več novic

Papež pisal otrokom v Malečniku

ddddddddddfV župniji Sv. Petra pri Mariboru v Malečniku je letos poleti potekala otroška delavnica, ki jo je vodila katehistinja Katja Kac Zupanič. Otroci so si ogledali nov Glaserjev salon in galerijo umetniških del, nato pa so se tudi sami preizkusili v različnih umetniških tehnikah. Spoznavali so lik sv. Frančiška Asiškega in papeža Frančiška.

Sv. Frančišek je bil velik občudovalec stvarstva, papež pa nas s svojimi številnimi govori in pismi ves čas spodbuja k odgovornosti do narave in našega skupnega doma. V tem duhu so tudi otroci ustvarjali z naravnimi materiali. Barve za svoje mojstrovine so pridobili iz kave, kakava, rdeče pese, gozdnih sadežev in špinače.

Nastale so izredno lepe stvaritve, ki so jih otroci preko mariborskega nadškofa in apostolskega nuncija poslali papežu Frančišku v Vatikan.

Sredi meseca oktobra je Nadškofijo Maribor dosegla nepričakovana vest iz nunciature v Ljubljani, namreč, da je papež Frančišek otrokom iz Malečnika poslal zahvalno pismo, ki ga je tudi sam podpisal. V njem je otrokom položil na srce, da drug drugega potrebujemo in da smo drug za drugega ter za naš skupni dom odgovorni. Papež je v svojem pismu izpostavil tudi misel, da so otroci s svojim poletnim srečanjem z Jezusom izraz Božje ljubezni do ljudi, še posebej do ubogih in majhnih ter do Zemlje.

Otroci malečniške župnije in osnovne šole, ki so sodelovali na poletni delavnici, so neizmerno veseli te posebne papeževe pozornosti. Še nikoli doslej ni kak papež poslal pisma v ta kraj, zato bo to pismo s papeževim podpisom in pečatom dobilo posebno mesto v župnijski pinakoteki, kjer bo na ogled širši javnosti kot posebno znamenje in pričevanje časa, v katerem živimo. Otrokom in njihovim prijateljem, staršem, učiteljem in katehetom papež ne pošilja le pozdravov, ampak spodbudo in vabilo, da lepoto srečanja z Jezusom delijo naprej, kajti lepote in veselja ne moreš zadržati samo zase.

Dr. Sebastijan Valentan,
župnijski upravitelj župnije Sv. Peter pri Mariboru - Malečnik

vir:https://katoliska-cerkev.si

TRENUTNO NA TVSVETNIK DNEVA

DOTACIJA

Na enostavnejši način vam odslej nudimo možnost dotacije preko QR kode, ki jo poskenirate preko bančne aplikacije s telefonom.

qr dotacija

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Youtube
Facebook
Twitter