Exodus TV

Novice

17.1.2022

Ob 100-letnici revije Sveta dežela bo papež sprejel kustosa z delegacijo

13.1.2022

Obletnica priznanja samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije s strani Svetega sedeža

12.1.2022

Györ: Srečanje škofov Štumpfa in Vereša

12.1.2022

Sveti oče. Sassoli, človek predanega prizadevanja za skupno dobro

12.1.2022

Kraj Jezusovega krsta: od minskega polja do kraja molitve

Več novic

Papež pisal otrokom v Malečniku

ddddddddddfV župniji Sv. Petra pri Mariboru v Malečniku je letos poleti potekala otroška delavnica, ki jo je vodila katehistinja Katja Kac Zupanič. Otroci so si ogledali nov Glaserjev salon in galerijo umetniških del, nato pa so se tudi sami preizkusili v različnih umetniških tehnikah. Spoznavali so lik sv. Frančiška Asiškega in papeža Frančiška.

Sv. Frančišek je bil velik občudovalec stvarstva, papež pa nas s svojimi številnimi govori in pismi ves čas spodbuja k odgovornosti do narave in našega skupnega doma. V tem duhu so tudi otroci ustvarjali z naravnimi materiali. Barve za svoje mojstrovine so pridobili iz kave, kakava, rdeče pese, gozdnih sadežev in špinače.

Nastale so izredno lepe stvaritve, ki so jih otroci preko mariborskega nadškofa in apostolskega nuncija poslali papežu Frančišku v Vatikan.

Sredi meseca oktobra je Nadškofijo Maribor dosegla nepričakovana vest iz nunciature v Ljubljani, namreč, da je papež Frančišek otrokom iz Malečnika poslal zahvalno pismo, ki ga je tudi sam podpisal. V njem je otrokom položil na srce, da drug drugega potrebujemo in da smo drug za drugega ter za naš skupni dom odgovorni. Papež je v svojem pismu izpostavil tudi misel, da so otroci s svojim poletnim srečanjem z Jezusom izraz Božje ljubezni do ljudi, še posebej do ubogih in majhnih ter do Zemlje.

Otroci malečniške župnije in osnovne šole, ki so sodelovali na poletni delavnici, so neizmerno veseli te posebne papeževe pozornosti. Še nikoli doslej ni kak papež poslal pisma v ta kraj, zato bo to pismo s papeževim podpisom in pečatom dobilo posebno mesto v župnijski pinakoteki, kjer bo na ogled širši javnosti kot posebno znamenje in pričevanje časa, v katerem živimo. Otrokom in njihovim prijateljem, staršem, učiteljem in katehetom papež ne pošilja le pozdravov, ampak spodbudo in vabilo, da lepoto srečanja z Jezusom delijo naprej, kajti lepote in veselja ne moreš zadržati samo zase.

Dr. Sebastijan Valentan,
župnijski upravitelj župnije Sv. Peter pri Mariboru - Malečnik

vir:https://katoliska-cerkev.si

TRENUTNO NA TVDOTACIJA

Na enostavnejši način vam odslej nudimo možnost dotacije preko QR kode, ki jo poskenirate preko bančne aplikacije s telefonom.

qr dotacija

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Youtube
Facebook
Twitter