Exodus TV

Novice

22.8.2019

Duhovne misli Benedikta XVI. za praznik Device Marije Kraljice

22.8.2019

Kateheza med splošno avdienco: Vse jim je bilo skupno

21.8.2019

Papež: Ljudska gibanja kot vzvod družbene preobrazbe

20.8.2019

Nadškof Stanislav Zore izrekel sožalje ob smrti Ivana Omana

18.8.2019

Poročilo o dogajanju ob 100-letnici združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom

Več novic

22.8.2019

Kateheza med splošno avdienco: Vse jim je bilo skupno

jhgjkhg

Kateheza med današnjo splošno avdienco, ki je potekala v vatikanski dvorani Pavla VI., je govorila o občestvu krščanske skupnosti. Papež Frančišek je izhajal iz konca 4. poglavja Apostolskih del ter se oprl na besede »Vse jim je bilo skupno«. Spodbudil je h konkretni ljubezni in iskrenemu razdeljevanju dobrin ter posvaril pred duhovnim turizmom.

22.8.2019

Duhovne misli Benedikta XVI. za praznik Device Marije Kraljice

fhgh

Osem dni po slovesnem prazniku Marijinega Vnebovzetja, nas liturgija vabi k češčenju Blažene Device Marije, Kraljice. Zremo Kristusovo Mater, ki jo je njen Sin kronal in tako pridružil svojemu vesoljnemu kraljevanju, kakor jo uprizarjajo na mnogih slikah in mozaikih.

21.8.2019

Papež: Ljudska gibanja kot vzvod družbene preobrazbe

jfdiztuf

Pri Vatikanski založbi je izšla knjiga z naslovom Vdor ljudskih gibanj: Rerum Novarum našega časa. Predgovor je napisal papež Frančišek in izpostavil pomembno vrednost in izzive na stotine združenj, ki se borijo proti družbenemu izključevanju.

20.8.2019

Nadškof Stanislav Zore izrekel sožalje ob smrti Ivana Omana

hgfhgf

Ob smrti Ivana Omana je ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore izrekel sožalje.

18.8.2019

Poročilo o dogajanju ob 100-letnici združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom

kjh

V soboto, 17. avgusta 2019, je v Beltincih potekala sveta maša ob 100-letnici združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom, ki jo je ob somaševanju škofov in duhovnikov daroval ljubljanski nadškof metropolit in predsednik Slovenske škofovske konference msgr. Stanislav Zore.

8.8.2019

Duhovne misli Benedikta XVI. za god sv. Dominika

jghfkgzhu

Predvsem so se Dominik in bratje pridigarji predstavili kot uboštveni red, to je brez obsežnih posestev, ki bi jih bilo treba upravljati. To jih je naredilo bolj odprte za študij in popotno pridiganje in je bilo konkretno pričevanje za ljudi.

7.8.2019

Prenovljeno vodstvo Bogoslovnega semenišča za RV predstavilo »obračun« in novosti

hgfh

Mesec avgust je v Cerkvi v Sloveniji za duhovnike čas premestitev, je čas, ko duhovniki prevzemajo nova službena mesta. Ta mesec je tudi primeren, da si na novo sestavljene »ekipe« duhovnikov vzamejo čas za skupno razmišljanje, molitev in podelitev ter se tako dobro pripravijo na novo pastoralno in akademsko leto. Ena od takih »ekip« je tudi vodstvo ljubljanskega Bogoslovnega semenišča, ki je ta teden na skupnem bivanju in premišljevanju. Z vnaprejšnjim dovoljenjem rektorja Bogoslovnega semenišča sem jih poklical ter jim zastavil nekaj vprašanj.

7.8.2019

Kardinal Sako papežu: Cerkev v Iraku je Cerkev mučencev

hgfd

Babilonski kaldejski patriarh, kardinal Loius Raphael Sako, je ob začetku sinode kaldejske Cerkve, ki bo do 13. avgusta potekala v predmestju Erbila, papežu Frančišku poslal pismo.

6.8.2019

Papež razložil priliko o neumnem bogatašu in oznanil, da je napisal pismo duhovnikom

ert

»Dragi bratje in sestre, dober dan! Današnji evangelij (prim. Lk 12,13-21) se začne s prizorom nekoga, ki se je vstal med množico in prosil Jezusa, da bi razrešil pravo vprašanje glede družinske dediščine.« S temi besedami je papež Frančišek začel nagovor pred opoldansko molitvijo Angel Gospodov z okna apostolske palače na Trgu sv. Petra na današnjo 18. nedeljo med letom. Po molitvi in blagoslovu je sveti oče izrazil duhovno bližino žrtvam nasilnih dogodkov, ki so okrvavili Teksas, Kalifornijo in Ohio in skupaj z verniki zmolil zanje Zdravamarijo. Zatem je papež naznanil, da je danes, na 160-obletnico smrti arškega župnika, ki je zgled dobrote in dejavne ljubezni za vse duhovnike, duhovnikom po vsem svetu poslal pismo, v katerem jih spodbuja k zvestobi poslanstvu, h kateremu jih je poklical Gospod.

6.8.2019

Pridiga msgr. Jurija Bizjaka med sveto mašo na Višarjah

rttwqret

Na Svetih Višarjah so se že 31. leto zapored srečale tri Slovenije: matična, zamejska in izseljenska. Najprej je bilo predavanje pravnika, vrhovnega in nekdanjega ustavnega sodnika Jana Zobca. Sledila je slovesna sveta maša, ki jo je skupaj z izseljenskimi in drugimi duhovniki daroval koprski škof msgr. dr. Jurij Bizjak. Po maši je bil na ploščadi za cerkvijo kratek kulturni program.

TRENUTNO NA TVE-NOVICE

Prejemajte sveže novice v vaš nabiralnik. Naročite se na naše e-novice.

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Facebook
Twitter