Exodus TV

Novice

21.2.2019

Msgr. Stanislav Zore za slovensko oddajo RV pred začetkom srečanja v Vatikanu

21.2.2019

Papež Frančišek: Pater Pij je ljubil Cerkev

18.2.2019

Moliti s papežem preko mobilne aplikacije 'Click To Pray'

18.2.2019

Italija in Sveti sedež podpisala sporazum o priznanju akademskih nazivov

15.2.2019

Sveti oče: V vsakem dokumentu iščite obraze oseb, ki so za papirji

Več novic

21.2.2019

Papež Frančišek: Pater Pij je ljubil Cerkev

dsdf

»Dober dan! Veliko vas je prišlo, zdi se, da je kanonizacija! Najlepša hvala škofu, županom, vsem. Hvala za to prijaznost, saj prav gotovo kaže na naklonjenost duše.« S temi besedami je papež Frančišek pred splošno avdienco začel nagovor v vatikanski baziliki 2500 predstavnikom škofije Benevento v južni Italiji, ki so danes poromali v Rim.

21.2.2019

Msgr. Stanislav Zore za slovensko oddajo RV pred začetkom srečanja v Vatikanu

fghjdf

V četrtek, 21. februarja, se bo v Vatikanu začelo srečanje za zaščito mladoletnih, ki ga je sklical papež Frančišek in naj povabil vse predsednike škofovskih konferenc. Srečanja, ki bo trajalo do nedelje, 24. februarja, se udeležuje tudi ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore, predsednik Slovenske škofovske konference. Za slovensko oddajo Radia Vatikan je predstavil namen srečanja ter kratek pogled ukrepov Katoliške Cerkve v Sloveniji glede področja zaščite mladoletnih.

18.2.2019

Italija in Sveti sedež podpisala sporazum o priznanju akademskih nazivov

/hgfhgkg

Italija in Sveti sedež sta ta teden podpisala sporazum o izvajanju Lizbonske konvencije o priznanju študijskih nazivov, povezanih z visokošolskim izobraževanjem v Evropi. S strani Svetega sedeža je sporazum podpisal kard. Giuseppe Versaldi, prefekt Kongregacije za katoliško vzgojo, s strani Italije pa Marco Bussetti, italijanski minister za izobraževanje, univerzo in raziskovanje.

18.2.2019

Moliti s papežem preko mobilne aplikacije 'Click To Pray'

ktfjhg

Delovati je začela nova platforma Svetovne mreže papeževe molitve Click To Pray, s pomočjo katere lahko molimo za poslanstvo Cerkve po papeževem namenu.  Pobudo, ki je nastala v sodelovanju z Evharističnim gibanjem mladih in Vatican Media, je predstavil papež Frančišek med opoldanskim nagovorom v nedeljo, 20. januarja 2019.

15.2.2019

Sveti oče: V vsakem dokumentu iščite obraze oseb, ki so za papirji

jhgjf

Ob koncu obiska na sedežu Organizacije Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (FAO) v Rimu je papež Frančišek nagovoril še zaposlene na Mednarodnem skladu za razvoj kmetijstva. Povabil jih je, naj svoje delo opravljajo z navdušenjem in ljubeznijo, v dokumentih, ki jih obravnavajo pa iščejo obraze ljudi, na katere se le-ti nanašajo.

14.2.2019

Informativna dneva v katoliških izobraževalnih ustanovah

57121bb

Informativna dneva bosta potekala na Teološki fakulteti UL, na Katoliškem inštitutu ter na katoliških gimnazijah v petek, 15. februarja 2019, ter v soboto, 16. februarja 2019.

14.2.2019

Bl. John Henry Newman kmalu svetnik. Priznan čudež.

/afasf

V torek, 12. februarja, je sveti oče Frančišek sprejel v avdienco kardinala Angela Becciua, prefekta Kongregacije za zadeve svetnikov. Med avdienco je papež pooblastil kongregacijo naj objavi dekrete za dva čudeža, eno mučeništvo in pet junaških kreposti. Tako bo bl. kardinal John Henry Newman kmalu svetnik.

13.2.2019

Kevin W. Irwin: O poklicanosti k svetosti v našem skupnem domu

jkfkjkjh

Skrb za skupen dom je tesno povezana s svetostjo. O tej povezanosti je z vidika papeževega poziva k svetosti, ki se udejanja v današnjem kontekstu, razmišljal Kevin W. Irwin, profesor teologije na Ameriški katoliški univerzi v Washingtonu.

12.2.2019

Predstavitev pomoči Nadškofijske karitas Maribor

c8527e7e6191677b549

V četrtek, 7. februarja 2019, je v Mariboru potekala novinarska konferenca na kateri so predstavili adventno-božično akcijo Nadškofijske karitas Maribor Več luči več upanja, pomoč Nadškofijske karitas socialno najbolj ogroženim ter akcijo za pomoč družinam naslovljeno Stiska 2019.

11.2.2019

Poslanica papeža Frančiška za 27. svetovni dan bolnikov 2019

1fbde30fc71c

»Zastonj ste prejeli, zastonj dajajte« (Mt 10,8). Te besede je Jezus izrekel, ko je poslal apostole oznanjat evangelij, da bi njegovo kraljestvo raslo z dejanji zastonjske ljubezni.

TRENUTNO NA TVE-NOVICE

Prejemajte sveže novice v vaš nabiralnik. Naročite se na naše e-novice.

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Facebook
Twitter