Exodus TV

Novice

20.4.2019

Blagoslov velikonočnih jedil

19.4.2019

P. Cantalamessa na veliki petek: Zaničevan in zapuščen od ljudi

19.4.2019

Papež v zaporu Velletri: Logika evangelija je medsebojno služenje

19.4.2019

Veliki petek

18.4.2019

Odlomki iz letošnjega križevega pota v Koloseju

Več novic

20.4.2019

Blagoslov velikonočnih jedil

SGBHSD

Blagoslov jedil je obred ljudske pobožnosti, namenjen zavedanju Božje dobrote do človeka, da bi ta lažje začutil Božjo bližino in navzočnost v vsakdanjem življenju.

19.4.2019

Veliki petek

wtrzwerzt

Simbolika velikega petka predstavlja namero in razpoloženje, da se v odpovedi odpremo in postanemo bolj razpoložljivi za Božjo milost in spreobrnjenje srca.

19.4.2019

Papež v zaporu Velletri: Logika evangelija je medsebojno služenje

uztr

Papež Frančišek je včeraj v okrožnem zaporu Velletri daroval sveto mašo v spomin na Gospodovo zadnjo večerjo, med katero je 12 zapornikom umil noge. V homiliji je poudaril, da je logika evangelija medsebojno služenje.

19.4.2019

P. Cantalamessa na veliki petek: Zaničevan in zapuščen od ljudi

ukztruz

Obredi velikega petka, s katerimi se Cerkev spominja Jezusovega trpljenja in smrti, so se v baziliki sv. Petra začeli ob 17. uri. Vodil jih je papež Frančišek, pridigal pa papeški pridigar p. Raniero Cantalamessa. Besednemu bogoslužju je sledilo čaščenje križa, postavljenega pred glavni oltar bazilike sv. Petra. Pred križ je najprej pokleknil in ga poljubil sveti oče, za njim pa so ga počastili kardinali, škofje, diakoni in predstavniki diplomatskega zbora.

18.4.2019

Pridiga nadškofa Alojzija Cvikla pri krizmeni maši v mariborski stolnici

rzrtzertz

Najprej želim omeniti bratski odnos, ki mora vladati med duhovniki in škofom. Mi smo en sam duhovniški zbor. Kakor je vsak izmed nas edinstven, je hkrati vsak tudi pomemben in nenadomestljiv. Kadar smo skupaj, smo ena Kristusova suknja, kot se je izrazil papež Frančišek.

18.4.2019

Škof msgr. Stanislav Lipovšek častni meščan Celja

hgfdjhg

Ob prazniku Mestne občine Celje so v Narodnem domu v četrtek, 11. aprila 2019, pripravili osrednjo slovesnost, na kateri so podelili občinska priznanja. Častni meščan Celja je postal tudi upokojeni celjski škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek. Prizanje je prejel za svojo »duhovniško poslanstvo, prizadevanja za sožitje, ekumenizem in odprtost med različno mislečimi, karitativno, humanitarno, kulturno-izobraževalno in prostovoljno delo,« so zapisali člani Mestnega sveta Mestnega občine Celje (KVIAZ).

18.4.2019

Odlomki iz letošnjega križevega pota v Koloseju

gfhdjz

Danes so na tiskovnem uradu Svetega sedeža predstavili letošnji križev pot, ki tradicionalno poteka na veliki petek v rimskem Koloseju. Meditacije z naslovom »S Kristusom in ženami na križevem potu« je napisala s. Eugenia Bonetti, predsednica združenja Slaves no more (Nič več sužnji), ki se bori proti trgovini z ljudmi ter pomaga žrtvam. V naslednjih dneh bomo predstavili odlomke iz posameznih postaj križevega pota.

15.4.2019

Bogoslužja slovenski škofov ob velikonočnih praznikih 2019

iiuiu

Na veliki četrtek, 18. aprila 2019, bo ob 9.00 ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore OFM v stolnici sv. Nikolaja daroval krizmeno mašo. Somaševanja se bosta udeležila pomožna škofa Jamnik in Šuštar ter duhovniki ljubljanske nadškofije.

15.4.2019

Papež Frančišek navzočim priporočil Christus vivit in podaril rožne vence

gjgizugi

»Dragi bratje in sestre! Pozdravljam vse vas, ki ste se udeležili tega obhajanja in vse tiste, ki ste povezani z nami preko različnih sredstev sporočanja.« S temi besedami je papež Frančišek začel pozdrave med sveto mašo na Trgu sv. Petra po obhajilni prošnji in pred opoldansko molitvijo Angel Gospodov.

12.4.2019

Papež udeležencem duhovnega odmika o Božjem pogledu in o pogledu ljudstva

sfwrf

»Svoj prisrčen pozdrav namenjam vsakemu od vas tukaj navzočim, gospodu predsedniku republike, gospe in gospodom podpredsednikom bodočega predsedstva republike, ki bodo v smislu Ponovno oživljenega sporazuma o reševanju konfliktov v Južnem Sudanu prevzeli nacionalno pomembne funkcije 12. maja letos.«

TRENUTNO NA TVE-NOVICE

Prejemajte sveže novice v vaš nabiralnik. Naročite se na naše e-novice.

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Facebook
Twitter