Exodus TV

Novice

21.6.2024

Zahvalno romanje na Brezje za mlade

21.6.2024

Baragov dan 2024

20.6.2024

Začetek dobrodelne akcije Otroci nas potrebujejo

20.6.2024

Škof Matjaž županom v Škofiji Celje: 'Ljudje smo lomljivi, a lomljivost lahko postane rodovitno polje'

17.6.2024

Sveta maša za domovino pred državnim praznikom dneva državnosti

Več novic

Etiopija. Sedem redovnic, aretiranih novembra, na prostosti

Prebivalci iz regije Tigraj zapuščajo svoje domoveIz Etiopije je prišla novica, da je policija izpustila iz zapora sedem sester iz dveh redovnih skupnosti, ki so jih aretirali 30. novembra v Adis Abebi. Vse pripadajo etnični skupini Tigraj.

s. Leonida Zamuda SL – Vatikan

Po poročanju agencije Fides gre za šest redovnic iz Družbe hčera krščanske ljubezni sv. Vincencija Pavelskega ter za sestro iz reda uršulink Brezmadežne Device Marije, vse so zdrave.

Brez novic o dveh diakonih in dveh redovnicah
Zaenkrat ni nobenih novic o dveh diakonih in dveh redovnicah iz mesta Kobo na severu države, ki so še vedno v priporu skupaj z več tisoč Etiopijci iz regije Tigraj, ki so razseljeni in pridržani v krajih, ki večinoma niso opredeljeni. Sestri so prijeli med eno izmed policijskih racij. Glede na to, da vse redovnice pripadajo etnični skupini Tigraj, domnevajo, da gre za vladno kampanjo proti tej skupini prebivalcev, ki jo obtožujejo sodelovanja z uporniki Tigrajske ljudske osvobodilne fronte po vsej državi.

Aretacija 5. novembra
5. novembra 2021 so vladne vojaške sile vdrle v salezijanski center Gottera v Adis Abebi ter aretirale 17 ljudi, med njimi so bili salezijanski duhovniki in bratje ter zaposleni v centru. Brez obrazložitve so jih odpeljali neznano kam. Po tem, ko so jih dolgo zasliševali, predvsem glede finančnih zadev šole, ki jo vodijo, so jih 13. novembra izpustili.

vir: https://www.vaticannews.va

TRENUTNO NA TVDOTACIJA

Na enostavnejši način vam odslej nudimo možnost dotacije preko QR kode, ki jo poskenirate preko bančne aplikacije s telefonom.

qr dotacija

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Youtube
Facebook
Twitter