Exodus TV

Novice

19.2.2024

Obletnica ustanovitve samostojne Slovenske škofovske konference

19.2.2024

Papeževa poslanica za postni čas 2024: Skozi puščavo nas Bog vodi v svobodo

14.2.2024

Pridružite se preventivni akciji 40 dni brez alkohola

14.2.2024

Postni čas v Katoliški cerkvi

12.2.2024

Pastirsko pismo za postni čas 2024: Svet trpljenja in zdravljenja je pomenljivo ogledalo sedanje družbe – 1. in 2. del

Več novic

Na Suhor in Radovico prispelo pet begunskih družin iz Ukrajine

sgdsrfgdsŽe v začetku prejšnjega tedna je po spletu okoliščin in iznajdljivosti njihovih slovenskih prijateljev ter suhorskih župljanov v župnišči na Suhorju in na Radovici prispelo pet begunskih družin iz Ukrajine.

V tednu pred njihovim prihodom je mnogo župljanov izkazalo veliko mero krščanske ljubezni, ko so nesebično priskočili na pomoč pri pripravi in urejanju prostorov v sicer že nekaj let nenaseljenih župniščih na Suhorju in Radovici. Metliška Karitas je v sodelovanju z Občino Metlika in Rdečim križem poskrbela za nekaj manjkajoče opreme, dodatna ležišča in živež.

Begunce so župljani gostoljubno sprejeli v ponedeljek zvečer s pravcato slovensko pojedino, ki je novim ukrajinskim prijateljem po dolgi poti iz osrčja vojne vihre še kako dobro dela. Na Suhorju in Radovici se počutijo dobro, čeprav so njihove misli in srca še vedno z njihovimi najdražjimi, možmi, očeti, brati in sinovi, ki so ostali v Ukrajini.

Po nekaj dnevih jih je obiskal tudi novomeški škof msgr. dr. Andrej Saje. Bili so veseli njegovega obiska, zato so, čeprav je nekaj družin pravoslavnih, skupaj molili za mir na svetu, spravo med narodi in edinost.

Jakob Piletič,
metliški kaplan in tiskovni predstavnik ŠNM

vir: https://katoliska-cerkev.si

TRENUTNO NA TVSVETNIK DNEVA

DOTACIJA

Na enostavnejši način vam odslej nudimo možnost dotacije preko QR kode, ki jo poskenirate preko bančne aplikacije s telefonom.

qr dotacija

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Youtube
Facebook
Twitter