Exodus TV

Novice

26.3.2024

Bogoslužja slovenskih škofov za velikonočne praznike

25.3.2024

Pet nasvetov za doživet veliki teden

22.3.2024

Srečanje prve dame Poljske z materami in otroki v materinskem domu Zavoda Pelikan Karitas in s sodelavci Karitas

22.3.2024

Gospodovo oznanjenje in materinski dan letos že 23. marca

19.3.2024

Teden družine 2024

Več novic

Predsednik SŠK sprejel brata Jeana Patricka iz Taizéjske skupnosti

Taizejsko srecanje v LjubljaniNovomeški škof in predsednik Slovenske škofovske konference msgr. dr. Andrej Saje je sredo, 18. januarja 2023, na prvi dan molitvene osmine za edinost kristjanov, v Novem mestu sprejel brata Jeana Patricka iz Taizéjske skupnosti v Franciji.

 

Pogovarjala sta se o pripravi na prihodnje, 46. evropsko srečanje mladih, ki bo za novo leto 2024 v Ljubljani. Pripravlja ga Taizéjska ekumenska skupnost v sodelovanju s Cerkvijo v Sloveniji, posebej z ljubljansko nadškofijo. Gosta je spremljal Tilen Čebulj, koordinator Evropskega srečanja mladih.

Taizé ima kot kraj molitve in ekumenskega zbliževanja Cerkva ter medverskega dialoga pomembno vlogo že več desetletij. Skupnost nudi prostor srečanja, molitve in daje Cerkvi močno duhovno oporo. Bratje v skupnosti so papežu Frančišku obljubili posebno molitveno podporo za uspeh sinode o sinodalnosti v Cerkvi, ki bo dosegla vrhunec v vigiliji in molitvenem bdenju ob začetku sinodalnega zasedanja oktobra letos v Rimu.

Mladi iz Slovenije so s Taizéjem povezani že dolgo. Tja radi romajo posebej v poletnem času, redno pa se udeležujejo tudi novoletnih molitvenih srečanj po prestolnicah Evrope. Mnogim so tovrstna srečanja pomagala na poti vere in osebne rasti. Prihodnje evropsko molitveno srečanje mladih v Ljubljani bo priložnost tudi za izmenjavo izkušenj, utrjevanje vere in krščanskih občestev ter sklepanje novih prijateljstev, nenazadnje pa tudi za prepoznavnost naše domovine v širšem evropskem prostoru. Mladi iz Slovenije, ki še niso bili v Taizéju ali na drugih novoletnih molitvenih srečanjih, bodo imeli priložnost doživeti skupnost verujočih različnih krščanskih veroizpovedi iz vse Evrope.

Škof Saje se je v imenu Slovenske škofovske konference bratu Jeanu Patricku zahvalil, da so bratje sprejeli povabilo Katoliške cerkve v Sloveniji za prihodnje srečanje mladih, ter obljubil molitveno in drugo podporo.

vir: SŠK

TRENUTNO NA TV



DOTACIJA

Na enostavnejši način vam odslej nudimo možnost dotacije preko QR kode, ki jo poskenirate preko bančne aplikacije s telefonom.

qr dotacija

kje smo

SPREMLJAJTE NAS

Vabimo vas, da nas spremljate tudi na socialnih omrežjih:

Youtube
Facebook
Twitter